Mainos
Mainos

Obama näytti vihreää valoa ilmastolaille

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on valmis antamaan tukensa ilmastonmuutosta koskevalle laille tänä tai ensi vuonna. Valkoisen talon mukaan lain pitäisi kuitenkin sisältää Obaman kannattamia ilmastosäännöksiä.

- Jos saisimme merkittävän lainsäädännön, joka tarttuisi ilmastonmuutoskysymykseen ja tarjoaisi mahdollisuuden laittaa lisää rahaa vaihtoehtoisten energiamuotojen tutkimiseen --- tapahtuisipa tämä sitten tänä tai ensi vuonna, olisimme varmasti kummatkin (presidentin kanssa) yhtä mieltä siitä, että kyseessä olisi suuri ja tervetullut muutos, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Robert Gibbs.

Obama on käyttänyt virkakautensa ensimmäisen kuukauden talouskriisin päihittämiseen. Uusiutuvaan energiaan sijoittamisen lisäksi tuore hallinto ei ole toistaiseksi ilmoittanut muita ympäristötavoitteita tälle vuodelle.

Obama on aiemmin sanonut kannattavansa Yhdysvaltojen kasvihuonekaasujen voimakasta leikkaamista ja EU:n mukaista päästökauppaa.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme