Mainos
Mainos

Obama nimittämässä Yellenin keskuspankin johtoon

Presidentti Barack Obama aikoo nimittää Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) seuraavaksi pääjohtajaksi Janet Yellenin, Valkoisesta talosta kerrotaan.

Obaman on määrä ilmoittaa nimityksestä tänään keskiviikkona kello 15.00 paikallista aikaa.

67-vuotias Yellen on toiminut muun muassa San Franciscon Fedin johtajana ja presidentin taloudellisten neuvonantajien neuvoston puheenjohtajana. Hänestä tulisi ensimmäinen naispuolinen pääjohtaja satavuotiaan Fedin historiassa.

Obama kääntyi Yellenin puoleen sen jälkeen, kun presidentin entinen talouspoliittinen neuvonantaja, ekonomisti Lawrence Summers vetäytyi pääjohtajakisasta runsaat kolme viikkoa sitten. Summers ilmoitti päätöksestä sen jälkeen, kun oli käynyt ilmeiseksi, ettei hänellä ollut riittävän laajaa tukea demokraattien piirissä nimityksen vahvistamiseksi kongressissa. Yellen on sitä vastoin demokraattien suosiossa, ja hänen arvioidaan saavan riittävästi tukea myös kongressin republikaaniedustajilta.

Fedin nykyisen pääjohtajan Ben Bernanken toimikausi päättyy tammikuussa. Hän aloitti tehtävässään vuonna 2006.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme