Mainos
Mainos

Obama on aloittanut Eurooppa-kiertueensa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on aloittanut neljän maan Eurooppa-kiertueensa Irlannista. Obama aikoo tutustua Irlannissa juuriinsa, sillä presidentin äidin suku on lähtöisin saarelta.

Obama sanoo Pohjois-Irlannin rauhanhankkeen tuovan toivoa koko maailmaan.

- Halusin ilmaista irlantilaisille, kuinka paljon Pohjois-Irlannissa aikaansaatu edistys on meitä innostanut, Obama sanoi tavattuaan Irlannin pääministerin Enda Kennyn.

Obaman mukaan edistys herättää toivoa myös muiden pitkäaikaisten konfliktien ratkaisussa.

Obama kertoi myös olevansa tyytyväinen työhön, jota Irlannissa on tehty vaikeuksissa olevan talouden saamiseksi jaloilleen.

Vierailun yksi kohokohta on käynti Moneygallin pikkukylässä, missä Obaman äidinpuoleista sukua asui 1800-luvulla. Tunnin mittainen vierailu on saanut 300 asukkaan kylän sekaisin.

Obaman kaukainen sukulainen, 28-vuotias Henry Healy kihisi innostuksesta.

- Tästä on tulossa yksi kaikkien aikojen merkittävimpiä päiviä, hän sanoi.

Obaman mukana on hänen vaimonsa Michelle Obama. Pariskunnan matka jatkuu huomenna Iso-Britanniaan ja sieltä G8 maiden-kokoukseen Ranskaan. Presidenttipari käy lyhyesti myös Puolassa.

(MTV3 - STT - Reuters - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme