Mainos
Mainos

Obama on saapunut Saksaan – Air Force One laskeutui Hannoveriin

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on saapunut vierailulle Saksaan. Presidentin kone laskeutui alkuiltapäivästä Hannoveriin.

Hän tapaa vielä tänään liittokansleri Angela Merkelin, ja kaksikon on määrä avata Hannoverissa teollisuusmessut.

Huomenna vuorossa on epävirallinen kokous, johon osallistuvat Obaman ja Merkelin lisäksi Ranskan presidentti Francois Hollande, Britannian pääministeri David Cameron ja Italian pääministeri Matteo Renzi.

Obaman on tarkoitus edistää tapaamisissa neuvotteluja EU:n ja Yhdysvaltain vapaakauppasopimuksesta TTIP:stä. Tavoitteena on, että ainakin peruslinjaukset olisi lyöty lukkoon ennen kuin Obaman presidenttikausi päättyy tammikuussa.

TTIP:llä on Saksassa ja muualla Euroopassa runsaasti vastustajia.

Saksan talousministeri, varaliittokansleri Sigmar Gabriel varoittaa, että sopimusta ei saada aikaan, jos Yhdysvallat ei suostu tekemään myönnytyksiä.

– Amerikkalaiset haluavat pitää kiinni ajatuksesta "osta amerikkalaista". Emme voi hyväksyä tätä. He eivät halua avata julkisia urakkakilpailujaan eurooppalaisyrityksille. Mielestäni tämä sotii vapaakauppaa vastaan, Gabriel ryöpyttää talouslehti Handelsblattissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme