Mainos
Mainos

Obama päihitti Clintonin Wyomingissa

Barack Obama on voittanut selvästi Hillary Clintonin demokraattien presidenttiehdokastaistelussa pienessä Wyomingin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Wyomingin tuloksella ei kuitenkaan ole kovin suurta merkitystä, koska jaossa oli vain 12 valitsijamiestä.

Obama sai demokraattien vaalikokouksissa äänistä 61 prosenttia ja Clinton 38 prosenttia. Kokouksiin osallistui vain runsaat 8500 demokraattisen puolueen jäsentä.

Obaman johtoasema vahvistui, sillä hänellä oli jo ennen Wyomingia takanaan satakunta valitsijamiestä enemmän kuin Clintonilla. Ehdokkuuden varmistamiseen elokuun puoluekokouksessa tarvitaan 2025 puoluekokousedustajan tuki.

Clinton väläytti jälleen mahdollista yhteisehdokkuutta, jossa hän olisi presidenttiehdokas ja Obama varapresidenttiehdokas. Obama ei nytkään ollut innostunut senaattorikollegansa ajatuksesta. - Ette tule näkemään minua varapresidenttiehdokkaana -- minä pyrin presidentiksi, Obama sanoi KTVQ-tv-aseman haastattelussa.

Seuraavat suuret esivaalit pidetään Pennsylvaniassa yli kuukauden päästä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme