Mainos
Mainos

Obama: Paniikkiin ei ole aihetta

Barack Obama on ollut vallassa 100 päivää. Perinteisessä sadan päivän puheessaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vakuutti, että sikainfluenssan torjumiseksi tehdään kaikki mahdollinen. Hänen mukaansa paniikkiin ei ole aihetta.

Obama arvioi, ettei Yhdysvaltain ja Meksikon rajaa ole syytä sulkea ainakaan toistaiseksi.

- Olen keskustellut terveysviranomaistemme kanssa päivittäin, välillä jopa tunnin välein. Tässä vaiheessa he eivät ole suositelleet rajan sulkemista. Heidän mielestään on turhaa sulkea tallin ovia kun hevoset ovat jo karanneet, koska meillä on jo tautitapauksia täällä Yhdysvalloissa, sanoo Obama.

Obama puhui tiedotustilaisuudessaan myös muun muassa Irakista. Hän kertoi olevansa huolissaan viimeaikaisista pommi-iskuista eri puolilla Irakia mutta muistutti, että väkivaltaisuudet ovat vähentyneet viime vuodesta.

Obama oli tyytyväinen siihen, että kongressi hyväksyi hänen kiistellyn budjettiraaminsa pääkohdat. Presidentti on vakuuttunut siitä, että budjetti luo uuden pohjan taloudelle ja tulevalle talouskasvulle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme