Mainos
Mainos

Obama patisti Lähi-idän neuvotteluja uuteen alkuun

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on vedonnut Lähi-idän rauhanprosessin saamiseksi uudelleen käyntiin. Obama tapasi New Yorkissa Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun ja palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin erikseen ja yhdessä.

Obama kertoi, että hänen Lähi-idän erikoislähettiläänsä George Mitchell tapaa Israelin ja palestiinalaisten neuvottelijat ensi viikolla. Onnistuminen edellyttää, että kaikki osapuolet toimivat ripeästi, Obama sanoi.

Lähi-idän rauhanneuvottelut keskeytyivät viime vuoden joulukuussa Gazan sodan takia.

Neuvottelujen uudelleen aloittaminen on kompastunut Israelin siirtokuntapolitiikkaan. Netanjahu sanoi ennen tapaamisia puolustavansa juutalaisten siirtokuntia miehitetyllä Länsirannalla palestiinalaisten ja Yhdysvaltain vastustuksesta huolimatta.

Netanjahu kieltäytyy lopettamasta siirtokuntien rakentamista, kun taas palestiinalaiset pitävät sitä ehtona rauhanneuvottelujen jatkamiselle.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme