Mainos
Mainos

Obama perustaa komission selvittämään öljyvuotoa

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman virkamiehen mukaan presidentti Barack Obama aikoo perustaa tutkintakomission selvittämään Meksikonlahden öljyvuotoa.

Virallista ilmoitusta asiasta odotetaan lähipäivinä. Komission on määrä tutkia myös alan käytäntöjä, turvallisuutta ja valvontaa.

Vastaavanlainen komissio tutki avaruussukkula Challengerin räjähdystä vuonna 1986 ja Three Mile Islandin ydinvoimalaonnettomuutta vuonna 1979.

Valvova viranomainen jättää työnsä

Yhdysvaltojen merellä tehtäviä öljynporauksia valvova viranomainen Chris Oynes jättää tehtävänsä tämän kuun lopussa ja vetäytyy eläkkeelle. Oynes työskentelee valvontaelimessä, jota on syytetty turvallisuusmääräyksien löyhästä toimeenpanosta ja liian läheisistä suhteista valvomiinsa yhtiöihin.

Yhdysvalloissa varaudutaan siihen, että öljyvuoto saattaa ulottua Floridan eteläosien rannikolle asti.

Viranomaiset seuraavat tarkkaan, ajautuuko öljyä Floridan ympärillä liikkuvaan, loop currentina tunnettuun voimakkaaseen merivirtaukseen. Toistaiseksi öljyä ei ole sinne kulkeutunut.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme