Mainos
Mainos

Obama piti tunteikkaan viimeisen YK-puheen – "ihmisyytemme herkät siteet muuttuvat hauraiksi"

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on pitänyt tunteisiin vetoavan puheen YK:n yleiskokouksessa. Kyseessä oli Obaman viimeinen puhe YK:ssa.

Obama otti puheessaan voimakkaasti kantaa muun muassa maailmanrauhan puolesta. Esiemrkiksi Israelista hän sanoi, että maa ei voi loputtomiin miehittää palestiinalaisten maita.

Obaman mielestä ihmisten pitäisi yhdistää voimansa globaalin epävarmuuden edessä.

Obaman mukaan pakolaisten hyväksi voidaan tehdä enemmän. Hän peräänkuulutti uudenlaista globaalia ja ihmisiä yhdistävää politiikkaa. Uhkana on Obaman mielestä maailman jakautuminen ja iänvanhojen rajanvetojen tuomat ristiriidat kansojen, heimojen, rotujen ja uskontojen välillä.

– Haluan ehdottaa teille tänään, että meidän täytyy mennä eteenpäin, ei taaksepäin, Obama sanoi.

Obama puhui myös ilmastonmuutoksen torjumisen puolesta ja peräänkuulutti Pariisin ilmastosopimuksen täytäntöönpanoa. 

Obama nosti esiin myös yhteiskunnallisen tasa-arvon tärkeyden ja puhui muun muassa seksuaalivähemmistöjen puolesta.

– Jos uskontomme johtaa meidät vainoamaan toisella tavalla uskovia. Jos me vangitsemme ja hakkaamme ihmisiä, jotka ovat homoja. Jos perinteemme estävät tyttöjen koulunkäynnin. Jos syrjimme ihmisiä rodun tai muun ominaisuuden takia. Silloin ihmisyytemme herkät siteet muuttuvat hauraiksi.

Obama korosti puheessaan tavoitettaan ydinaseettoman maailman puolesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme