Mainos
Mainos

Obama puhui koululaisille vastuusta

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman puhe maan koululaisille keskittyi tiiviisti opiskelun tärkeyteen.

Puhe herätti vastalauseiden myrskyn jo ennakkoon, sillä republikaanit pelottelivat puheen olevan Obaman sosialistista propagandaa. Suuri osa arvostelijoista lopetti kuitenkin puheen parjaamisen luettuaan sen tekstin ennakolta.

Presidentti vältti puheessaan kaikkea päivänpolitiikkaa ja kouluvuoden alkuun ajoitettu puhe painottui koulutuksen merkitykseen ja jokaisen vastuuseen omasta tulevaisuudestaan. Obama raotti myös menneisyyden verhoa ja muisteli omia kouluaikojaan.

- En ollut aina niin keskittynyt, kuin minun olisi pitänyt. Tein asioita, joista en ole ylpeä ja elämäni olisi voinut kääntyä pahempaan suuntaan, hän tunnusti.

Monet koulut päättivät ennakkoon, etteivät ne näytä suorana pidettävää puhetta, pääsyynä oli vanhempien painostus.

Muutkin presidentit ovat puhuneet koululaisille. Esimerkiksi vuonna 1991 pitämässään varsin poliittisessa puheessa republikaanipresidentti Ronald Reagan sanoi verojen ja laajan hallinnon muodostavan vaurastumisen esteen.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista (Kymmenen uutiset 8.9.2009)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme