Mainos
Mainos

Obama rauhoittelee kiitospäivän viettäjiä – Älkää pelätkö Isisiä, menkää perheidenne luo

Yhdysvalloissa eletään yhtä vuoden kiireisimmistä viikoista sekä maa-, raide-, että lentoliikenteessä. Tälläkin hetkellä miljoonat amerikkalaiset matkustavat perheensä luokse huomista kiitospäivää varten.

Terroristijärjestö Isisin lisääntyvät iskut ulkomailla varjostavat kuitenkin monen mieltä ja osa pelkää matkustaa. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama päätti rauhoitella kansalaisiaan kansallisella puheella.

– Jos näette jotain epäilyttävää, kertokaa siitä. Muuten pitäkää normaali kiitospäiväviikonloppu ja olkaa perheenne kanssa, Obama sanoi hetki sitten televisiopuheessaan.

Obama päätti pitää puheen yhden vuoden tärkeimmän juhlan, kiitospäivän alla, sillä Yhdysvalloissa on kasvanut huoli kansallisen turvallisuuden tilasta Pariisin ja muiden terrori-iskujen jälkeen. Obama vakuutteli puheessaan, että on keskustellut turvallisuusviranomaisten kanssa ja he tekevät kaikkensa.

– Erityistä eikä uskottavaa uhkaa Yhdysvalloille ole, hän toisti.

Obama muistutti, että Isisiä vastaan on tehty yli 8000 ilmaiskua ja lisää on tulossa.

Presidentti lupasi, että Yhdysvallat työskentelee taukoamatta suojellakseen kansalaisiaan, kotimaata ja myös muita maita Isisin iskuilta. Sen jälkeen hän toivotti hyvää kiitospäivää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme