Mainos
Mainos

Obama siirtää lisää vankeja Guantanamosta – ilmoitti hieman Trumpin kommentin jälkeen

Presidentti Barack Obama aikoo siirrättää Guantanamosta lisää vankeja ennen kautensa loppumista, kertoo Valkoinen talo.

Ilmoitus tehtiin vain muutama tunti sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen tuleva presidentti Donald Trump tviittasi, ettei Guantanamon vankileiriltä tule vapauttaa enää yhtään vankia.

Trumpin mukaan Kuubassa sijaitsevalla vankileirillä on vaarallisia ihmisiä, joita ei pitäisi päästää takaisin taistelukentälle.

Guantanamon sulkeminen oli yksi Obaman vaalilupauksista. Lupauksen toteuttamisen tiellä on kuitenkin ollut niin poliittisia kuin laillisia esteitä. Obama myönsikin marraskuussa, ettei pysty sulkemaan vankileiriä.

Guantanamon sulkemisen osoittauduttua vaikeaksi, on Obaman hallinto keskittynyt vähentämään siellä olevien vankien määrää. Guantanamossa on edelleen 59 vankia, joista vain muutama on saanut tuomion rikoksista, joista heitä syytetään.

Vuosina 2001–2009 Yhdysvaltojen presidenttinä toiminut George W. Bush vapautti tai siirrätti Guantanamosta noin 500 vankia. Obama on puolestaan vapauttanut tai siirrättänyt noin 179 vankia.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme