Mainos
Mainos

Obama: TTIP-neuvotteluja tulee jatkaa

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman mukaan Yhdysvaltain ja EU:n pitää jatkaa etenemistä vapaakauppasopimusneuvotteluissa, vaikka sopimus on kohdannut laajalti vastustusta.  

Obama sanoo, että Saksan liittokansleri Angela Merkel on samaa mieltä TTIP-neuvottelujen jatkamisesta. Obaman mukaan vapaakauppa on vahvistanut taloutta.  

Presidentin mukaan molemmat johtajat ovat erittäin huolestuneita humanitaarisesta kriisistä Syyriassa. Obama vetoaa sen puolesta, että Syyrian tulitauko saataisiin uudelleen pitäväksi ja osapuolet jatkaisivat rauhanneuvotteluja.   

Obama kuitenkin katsoo, ettei Syyriaan voi perustaa niin kutsuttua turvavyöhykettä. Presidentti korosti, että käytännössä alueen hallinta voisi olla hyvin vaikeaa.   
Obama sanoi aiemmin päivällä BBC:lle, ettei Yhdysvallat aio edelleenkään lähettää maajoukkoja Syyriaan.  

Obama on sivunnut Saksan Hannoverissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa myös Pohjois-Korean viimeaikaisia ohjus- ja ydinkokeita. Yhdysvaltain presidentti vetosi Kiinaan, jotta maa suhtautuisi vakavammin Pohjois-Korean taholta tulevaan uhkaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme