Mainos
Mainos

Obama vaatii uutta vauhtia Lähi-idän rauhantyöhön

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama lupaa palestiinalaisille 400 miljoonan dollarin uutta apupakettia muun muassa koulujen ja asuntojen rakentamiseksi. Obama tapasi keskiviikkoiltana palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin Valkoisessa talossa.

Obama kuvaili tilannetta saarretussa Gazassa kestämättömäksi ja kehotti Israelia yhteistyöhön kaikkien osapuolten kanssa ratkaisun löytämiseksi. Israelin mielestä Gazan saartaminen on välttämätöntä Hamas-ryhmittymän aseistamisen estämiseksi.

Obama arvioi myös, että Lähi-idän kangertelevassa rauhanprosessissa on mahdollista saada aikaan merkittävää edistystä vielä tämän vuoden kuluessa. Presidentin mielestä Israelin tulisi rajoittaa siirtokuntiensa laajentamista ja palestiinalaisten pidättäytyä toimista, jotka kärjistävät tilannetta.

Tapaamisessa nousi esiin myös Israelin viimekuinen hyökkäys Gazaan matkanneita avustuslaivoja vastaan. Obama painotti, että Israelin on hyväksyttävä YK:n ehdot tapauksen tutkinnalle. Sekä YK että Yhdysvallat ovat vaatineet iskusta kansainvälistä selvitystä, mutta Israel ei ole siihen suostunut.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme