Mainos
Mainos

Obama vakuutti: Puola ei jää yksin, Viro ei jää yksin...

Presidentti Barack Obama vakuuttaa, että Yhdysvallat on täysin sitoutunut puolustamaan Nato-liittolaisiaan Itä-Euroopassa. Obama sanoi puheessaan Varsovassa, että Yhdysvalloilla on Naton perussopimuksen mukaan velvollisuus puolustaa liiton jäseniä.

– Puola ei jää yksin. Viro ei jää yksin. Latvia ei jää yksin. Liettua ei jää yksin. Romania ei jää yksin, Obama luetteli.

Obama tuomitsi samalla Venäjän aggression Ukrainaa vastaan. Hän sanoi, ettei Yhdysvallat voi hyväksyä Krimin liittämistä tai Venäjän loukkauksia Ukrainaa vastaan.

– Vapaat kansakuntamme yhdistävät voimansa, niin että uudet venäläiset provokaatiot merkitsevät Venäjälle vain eristymistä ja uusia kustannuksia.

Obama tapasi Varsovassa myös Ukrainan presidentiksi valitun Petro Poroshenkon ja lupasi Ukrainalle lisää tukea.

Valkoisen talon mukaan Ukrainalle aiotaan toimittaa muun muassa luotiliivejä, pimeänäkölaitteita ja viestintävarusteita. Yhdysvallat aikoo myös tarjota koulutusta ukrainalaisille poliiseille ja sotilaille.

Obama sanoi tapaamisen jälkeen, että presidentit keskustelivat turvallisuustilanteen lisäksi Ukrainan talouden elvyttämisestä ja maan energiahuollosta.

Obama ja monet muut johtajat vierailevat tänään Varsovassa juhlistamassa kommunistivallan sortumisen 25-vuotispäivää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme