Mainos
Mainos

Obama: Venäjä kuuluu WTO:hon

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tukee Venäjän WTO-jäsenyyttä. Obama ja Venäjän presidentti Dmitri Medvedev ovat tavanneet Washingtonissa.

Obaman mukaan Venäjän WTO-jäsenyys on hyväksi Venäjälle, Yhdysvalloille ja koko maailmalle. Medvedev toivoi, että Venäjän jäsenyyden avoimet kysymykset saadaan ratkottua syyskuun loppuun mennessä.

Obama ylisti Venäjää luotettavaksi ja vankaksi kumppaniksi, mutta myönsi, että maat ovat edelleen erimielisiä esimerkiksi Georgian sodasta. Erimielisyyksistä huolimatta Yhdysvaltain ja Venäjän välit ovat viime aikoina lämmenneet merkittävästi.

Välien lämpeneminen näkyi myös, kun Obama ja Medvedev vierailivat virallisten keskustelujensa jälkeen eräässä Obaman suosikkiravintolassa. Presidentit piipahtivat Ray's Hell-Burger -ravintolassa syömässä hampurilaiset ja yhteiset ranskanperunat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme