Mainos
Mainos

Obama vetosi yhtenäisemmän Euroopan puolesta

Vahva ja yhtenäinen Eurooppa on välttämätön koko maailmalle, sanoo Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.  

Obama muistutti Saksan Hannoverissa Eurooppaa erityisesti toisen maailmansodan jälkeisistä saavutuksista. Puheessaan Obama korosti tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä yhteistyötä niin terrorismin, pakolaiskriisin, ilmastonmuutoksen kuin veronkierron torjunnan osalta.

Sisäänpäin kääntyminen ei hänen mukaansa ole ratkaisu Euroopan ongelmiin.  

Myös kritiikkiä tuli.  

– Eurooppa on joskus ollut omahyväinen oman puolustuksensa suhteen, Obama sanoi kehottaen Nato-liittolaisia lisäämään puolustusmäärärahojaan.  

Presidentti myös ilmoitti Yhdysvaltain lähettävän 250 sotilaskouluttajaa lisää Syyriaan auttamaan Isis-järjestön vastaisessa taistelussa.  

Myöhemmin tänään Obama ja Saksan liittokansleri Angela Merkel pitävät Ranskan, Britannian ja Italian johtajien kanssa epävirallisen kokouksen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot