Mainos
Mainos

Obama: Yhdysvallat rimpuilee irti öljymarkkinoiden otteesta

Presidentti Barack Obama ilmoitti tänään, että Yhdysvallat tavoittelee peräti kolmanneksen vähennystä maan öljyntuontiin. Obaman mukaan tavoitteeseen voidaan päästä 15 vuodessa.

- Nopeita ratkaisuja ei ole. Tulemme aina olemaan öljymarkkinoiden heilahtelujen uhreja, kunnes alamme vakavasti kehittää pitkän aikavälin politiikkaa turvallisesta ja edullisesta energiasta, Obama sanoi.

Obaman edeltäjät ovat tehneet samanlaisia aloitteita, ja epäonnistuneet. Nytkin edustajainhuonetta hallitsevat republikaanit tulevat vastustamaan tiukasti uusia energia-avauksia. Bensan hinnan nousun ennakoidaan myös vaikuttavan negatiivisesti demokraattien mahdollisuuksiin sekä ensi vuoden presidentin- että kongressinvaaleissa.

Obama ei puheessaan myöskään tyrmännyt ydinvoimaa, vaan totesi se kuuluvan Yhdysvaltain energiapolitiikkaan tulevaisuudessakin.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme