Mainos
Mainos

Obama: Yhdysvaltojen aika uudistaa talouttaan

Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman mielestä maan täytyy uudistaa talouttaan, jotta keskiluokan asema paranisi.

Obama piti vuotuisen State of the Union -puheen kongressille viime yönä Suomen aikaa.

Keskiluokan maininnalla Obaman tulkitaan pohjustavan laki- ja vaalitaisteluja. Republikaanit ovat vastustaneet Obaman veronkorotuksia rikkaille. He ovat tulkinneet Obaman puheet luokkataisteluksi. Republikaanit ovat ilmoittaneet käyttävänsä enemmistöä kongressin senaatissa ja edustajainhuoneessa, jotta Obaman uudistus ei etene laiksi.  

Obaman uudistuksessa lisävero kohdistuisi 0,1 prosenttiin rikkaimmista ihmisistä, jotka tienaavat yli kaksi miljoonaa dollaria vuodessa.

– Hyväksymmekö talouden, jossa ainoastaan muutamat menestyvät erittäin hyvin? Vai sitoudummeko talouteen, joka luo kasvavia tuloja ja mahdollisuuksia kaikille, jotka tekevät työtä, Obama kysyy puheessaan.

Obaman mukaan kasvava talous, kutistuva alijäämä, vilkastuva teollisuus ja energiatuotannon kasvu tarkoittavat maan nousseen lamasta vapaampana kuin mikään muu kansakunta.

Presidentin mukaan laman ja sodan suhteen maan pitää kääntää uusi sivu. Hänestä Yhdysvaltojen on nyt valittava, millainen maa se haluaa seuraavan 15 vuoden ja vuosikymmenien aikana olla. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme