Mainos
Mainos

Obamaa vaaditaan lopettamaan Guantánamon vankien pakkosyöttö

Kaksi demokraattipoliitikkoa vaatii presidentti Barack Obamaa lopettamaan vankien pakkosyöttämisen.

Amerikkalaispoliitikot vetoavat Obamaan, jotta hän käyttäisi toimeenpanovaltaansa pakkosyöttämisen lopettamiseksi Guantánamon vankilassa.

Yhdysvaltalainen tuomari hylkäsi tällä viikolla vankien vaatimuksen syöttämisen lopettamisesta. Hänen mukaansa vain presidentti voi puuttua tilanteeseen.

Yli sata Guantánamon vankia on syömälakossa. Noin puolta heistä syötetään väkisin. Käynnissä olevan paastokuukauden ramadanin aikaan muslimivankeja syötetään öisin.

– Vanki sidotaan kiinni kahdesti päivässä ja nenän kautta laitetaan putki mahalaukkuun, kuvailee Dianne Feinstein, toinen Obamaan vedonneista poliitikoista. Hän vieraili Guantánamossa aikaisemmin tänä vuonna.

Osaa Guantanamon vangeista ei enää pidetä uhkana Yhdysvalloille, ja heidät on määrätty siirrettäväksi pois vankilasta. Koska siirtoa ei ole tapahtunut, osa heistä on Feinsteinin mukaan aloittanut syömälakon "akuutin toivottomuuden osoittamiseksi".

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme