Mainos
Mainos

Obamaan kohdistetut toiveet vain kasvavat

Barack Obamaan kohdistetut toiveet vain kasvavat maailmalla. Seitsemässätoissa maassa tehdyn BBC:n kyselyn mukaan ihmisillä on vahva usko siihen, että Obama voi parantaa Yhdysvaltain suhteita ulkomaailmaan.

Keskimäärin 67 prosenttia haastatelluista uskoi Obaman kykyyn parantaa suhteita. Toiveikkaita oli enemmistö jokaisessa maassa Venäjää ja Japania lukuunottamatta.

BBC teki jo puoli vuotta sitten vastaavan kyselyn. Usko Obamaan on nyt selvästi suurempaa kuin silloin, jolloin 47 prosenttia uskoi Obaman kykyyn parantaa suhteita.

Myönteisimmin Obamasta ajattelevat löytyivät Ghanasta, Italiasta ja Saksasta. Muutos oli suurin Turkissa, missä puoli vuotta sitten Obaman kykyihin uskoi 11 prosenttia ja nyt 51 prosenttia.

Haastateltujen mielestä talouskriisin nitistämisen on oltava Obaman listalla ykkösenä. Seuraavana tulevat joukkojen vetäminen pois Irakista, ilmastonmuutoksen hidastaminen ja Lähi-idän rauha.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme