Mainos
Mainos

Obamakin huolestui mehiläisten kuolemista - miljoonia pelastustyöhön

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obama on perustanut työryhmän, joka yrittää selvittää, miksi mehiläisiä kuolee yhä paljon. Obamankin mielestä liian paljon. 

BBC:n mukaan Yhdysvaltain ympäristökeskus EPA ja maatalousviranomaiset saavat 8 miljoonaa dollaria eli 5,8 miljoonaa euroa tähän mehiläiskantojen pelastamistyöhön. Työryhmällä on kuusi kuukautta aikaa.

Viime talvi vei Yhdysvaltain mehiläiskannasta lähes neljäsosan. Syyksi on arveltu muun muassa torjunta-aineita, geneettisen monimuotoisuuden kaventumista ja tauteja.

Ympäristöjärjestöt ovat jo ehtineet kritisoida presidentti Obamaa siitä, että tämä ei ilmoittaudu suoraan neonikotinoidien vastustajaksi. Neonikotinoidit ovat kemiallisia yhdisteitä, joita käytetään kasvinsuojeluaineissa tuhohyönteisten torjuntaan. Niitä on epäilty mehiläisten vähentymisen syyksi.

Yksistään amerikkalaisten syömästä ruuasta neljäsosa vaatii pölytyksen, esimerkiksi omenat, porkkanat ja avokadot. BBC:n mukaan mehiläisten on laskettu lisäävän Yhdysvaltojen satoa yli 15 miljardilla dollarilla eli yli 10,9 miljardilla eurolla.

Myös muiden Pohjois-Amerikan pölyttäjien, kuten monarkkiperhosen, kannat ovat huolestuttavasti pienentyneet.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme