Mainos
Mainos

Obamalta luvassa talousyllykkeitä kuohuville arabimaille

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama linjaa tänään politiikkaansa arabimaissa. Valkoisen talon mukaan Obamalla on uusia näkemyksiä Yhdysvaltain aikeista Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Alkuillasta Suomen aikaa pidettävästä puheesta odotetaan merkittävää avausta. Yhdysvaltoja on arvosteltu hitaasta reagoinnista varsinkin Egyptin kansannousuun, joka johti presidentti Hosni Mubarakin eroon.

Obaman odotetaan ilmoittavan uusista avustuspaketeista, joilla on tarkoitus vahvistaa Egyptin ja Tunisian demokratisoitumista. Bahrainia ja Jemeniä puolestaan patistetaan talousyllykkeillä uudistuksiin.

Syyrian johtajaa Bashar al-Assadia vastaan Obama on puolestaan koventamassa linjaansa.

Israelilaisia ja palestiinalaisia presidentti kannustanee palaamaan neuvottelupöytään, mutta uusia merkittäviä avauksia ei tällä saralla ole luvassa. Obama tapaa Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun huomenna Washingtonissa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme