Mainos
Mainos

Obaman ja Putinin tapaaminen viileissä tunnelmissa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalla ja Venäjän presidentti Vladimir Putinilla on erilaiset näkemykset Syyrian sisällissodasta, mutta molemmat haluavat lopettaa väkivallan ja varmistaa, ettei kemiallisia aseita käytetä.

Presidentit keskustelivat Syyrian tilanteesta eilen G8-maiden kokouksessa Pohjois-Irlannissa. Obama kertoi, että presidentit haluavat tuoda osapuolet neuvottelupöytään Genevessä.

Molemmat johtajat vaikuttivat tapaamisen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa jäykiltä ja vaivaantuneilta. Uutistoimisto Reutersin mukaan Putin tuijotti etupäässä lattiaan puhuessaan Syyriasta, ja Obama vilkaisi kollegaansa kohti vain ajoittain.

Valkoinen talo ilmoitti tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, että Yhdysvallat lisää humanitäärisen avun määrää 300 miljoonan dollarin edestä pakolaisille Syyriassa ja sen naapurimaissa. Uusi lahjoitus nostaa Yhdysvaltojen humanitäärisen avun määrän Syyrian pakolaisille yli 800 miljoonaan dollariin eli 600 miljoonaan euroon.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme