Mainos
Mainos

Obaman luotava suhteet Medvedeviin

Barack Obama aloittaa Yhdysvaltain presidentin virassa ensi vuoden alussa. Iso kysymys on hänen kykynsä johtaa ja hallita ulkopolitiikkaa.

Puolustusministeriön viestintäjohtaja Jyrki Iivonen arvioi Huomenta Suomen haastattelussa, että Obamalla on paljon tekemistä suhteiden luomiseksi Venäjään. Obaman on Iivosen mukaan on luotava ensin henkilökohtaiset suhteet Venäjän presidenttiin.

Iivosen mukaan Yhdysvaltain presidentin ei tarvitse välttämättä itse olla ulkopolitiikan asiantuntija. Yhdysvallat ja Obama ovat ainakin läntisessä maailmassa erittäinen vaikutusvaltaisia toimijoita. Obama voi kerätä ja kerää viestintäjohtajan mukaan ympärilleen taatusti tukevan joukon ulkopoliittisia neuvonantajia sekä asiantuntijoita.

- Sisäpolitiikka ratkaisi nytkin vaalit, ei ulkopolitiikka, Iivonen muistuttaa.

Maan sisäisessä tilanteessa ja taloudessa puhaltavat Iivosen mielestä varmasti uudet tuulet. Terveydenhuollon, koulutuksen ja verotuksen rakenteet tulevat muuttumaan samaan suuntaan kuin edellisen demokraattipresidentin aikana, Iivonen arvioi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme