Mainos
Mainos

Obaman suunnitelma: miljoonat laittomat maahanmuuttajat saavat jäädä

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on julistanut virallisesti suunnitelmansa lieventää maahanmuuttosääntöjä.

Presidentin mukaan karkotusuhan poistaminen viideltä miljoonalta ihmiseltä tekee järjestelmästä oikeudenmukaisemman. Miljoonien ihmisten karkottaminen ei ole hänen mukaansa realistista.  

Obama ei kuitenkaan lupaa laittomasti maahan tulleille oikotietä Yhdysvaltain kansalaisuuteen.  

Suunnitelman mukaan jopa viisi miljoonaa laittomasti tullutta maahanmuuttajaa saisi luvan jäädä Yhdysvaltoihin ja työskennellä siellä.

Tämä koskisi muun muassa Yhdysvaltojen kansalaisuuden saaneiden lasten vanhempia ja alle 18-vuotiaana saapuneita nuoria.

Republikaanit vastustavat sääntöjen lieventämistä. He ovat haastatteluissa ja puheissa kutsuneet Obamaa muun muassa "keisariksi", "kuninkaaksi" ja Yhdysvaltain perustuslain rikkojaksi.

Republikaaneilla ei kuitenkaan ole yhtenäistä linjaa siitä, miten presidentin ehdotus pysäytettäisiin.

Meksikossa kiiteltiin

Keski-Amerikassa ja Meksikossa on otettu ilolla vastaan Yhdysvaltain presidentin lupaus olla karkottamatta laittomia siirtolaisia Yhdysvalloista.

Useiden maiden johto on kiitellyt Obamaa päätöksestä, jonka on tarkoitus mahdollistaa oleskeluluvan saaminen viidelle miljoonalle laittomasti Yhdysvalloissa oleskelevalle.  

Myös Keski-Amerikan siirtolaisten oikeuksia ajavat ryhmät pitivät suunnitelmaa hyvänä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme