Mainos
Mainos

Obuchi lähellä enemmistöä Japanin pääministeriksi

Ulkoministeri Keizo Obuchi on lähellä enemmistöä hallitsevan liberaalidemokraattisen puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi ja samalla Japanin uudeksi pääministeriksi.

Uutistoimisto Kyodon julkistaman tutkimuksen mukaan Obuchilla on takanaan lähes 200 valtuutettua kaikkiaan 413:sta LDP:n parlamentinjäsenestä ja puoluejohtajasta. Hän tarvitsisi siten enää seitsemisen ääntä voittaakseen jo ensimmäisellä kierroksella.
Markkinoiden suosikilla Seiroku Kajiyamalla ja terveysministeri Junichiro Koizumilla oli molemmilla noin 70 ääntä takanaan.

LDP:n uudistusmielinen nuorten ryhmä on samaan aikaan käynnistänyt Pysäyttäkää Obuchi -kampanjan, kertoivat uutistoimistot. Puheenjohtajavaali suoritetaan huomenna. Japanin johtava sanomalehti Yomiuri Shimbun on julkistanut mielipidemittauksen, jonka mukaan LDP:n kannatus on heinäkuussa romahtanut ennätysalas eli 20,7 prosenttiin. Pääoppositiopuolue eli demokraatit olivat puolestaan lisänneet kuukaudessa kannatustaan 5,5 prosenttia 18,4 prosenttiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme