Mainos
Mainos

Odottavien ruandalaisäitien pelastus on kännykkä

Ruandan hallitus jakaa odottaville äideille matkapuhelimia turvatakseen äidin ja syntyvän lapsen terveyden.

Lähes 500:lle Musanzen maaseudulla työskentelevälle vapaaehtoistyöntekijälle on annettu puhelimet, jotta he voivat pitää silmällä kyliensä odottavia äitejä. Mikäli äidillä on kysyttävää, komplikaatioita tai kerrottavaa, terveydenhuoltoalan vapaaehtoistyöntekijät lähettävät tekstiviestin paikalliselle klinikalle. Vastauksen viestiin odotetaan saapuvan muutamassa minuutissa.

Ambulanssin tai sairaanhoitohenkilön saaminen Ruandan maaseudulle on tavallisesti haasteellista, sillä tiet ovat päällystämättömiä ja autoja on vain harvoilla. Ruandalaisista valtaosa, 95 prosenttia, ei kuulu myöskään sähkönjakelun piiriin.

Ruandassa synnytyskuolleisuus on maailman korkein. Enemmistö Ruandan naisista synnyttää kotona kouluttamattomien kätilöiden avustuksella. Tavallisin kuolinsyy on verenvuoto tai infektio. Suuri osa kuolemantapauksista voitaisiin ehkäistä oikealla hoidolla.

(MTV3 - CNN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme