Mainos
Mainos

OECD huolissaan oppilaiden perustaidoista

Teollisuusmaiden yhteistyöjärjestön OECD:n jäsenmaissa yli 10 miljoonalla oppilaalla ei ole riittäviä taitoja lukemisessa, matematiikassa tai luonnontieteissä. Asia selviää järjestön tutkimuksesta, jossa tarkastellaan 15-vuotiaiden koulumenestystä.

OECD painottaa, että jos tulevaisuudessa suurella osalla väestöstä ei ole tarvittavia perustaitoja, pitkän aikavälin talouskasvu on vaarassa.

Järjestön mukaan maiden täytyy panostaa siihen, että huonosti koulussa pärjääville oppilaille tarjotaan erityistukea mahdollisimman aikaisin. Valtioiden velvollisuus on myös tunnistaa koulut, joiden oppilailla on oppimisvaikeuksia ja ohjata niille rahoitusta.

OECD:llä on neuvoja myös maille, joihin on tullut paljon maahanmuuttajia. Heille ja vähemmistökieliä puhuville opiskelijoille täytyy järjestön mukaan tarjota erityisiä koulutusohjelmia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot