Mainos
Mainos

OECD:ltä tyly arvio briteille: EU-erosta aiheutuisi tulonmenetyksiä

Britannian ero Euroopan unionista merkitsisi tulonmenetyksiä briteille, varoittaa teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD.

Järjestön pääsihteerin mukaan EU-ero vähentäisi tavallisen työntekijän palkasta kuukauden tienestit vuoteen 2020 mennessä. Gurrian mukaan EU-ero toimisi kuin vero.

Pääsihteeri Angel Gurria kommentoi Brexitiä BBC:n radiokanavalla. 

OECD on jälleen yksi kansainvälinen asiantuntijajärjestö, joka varoittaa EU-eron ikävistä seurauksista. Aikaisemmin eron vaikutuksista ovat varoitelleet muun muassa kansainvälinen valuuttarahasto IMF sekä G20-maat.  

Britannian valtiovarainministeri George Osborne on esittänyt aiemmin samankaltaisia arvioita kuin Gurria. Osbornen mukaan Britannia olisi pysyvästi köyhempi, jos se jättää EU:n. Hän arvioi, että ero maksaisi kotitalouksille 5400 euroa vuodessa.

EU-eron kannattajat pitivät Osbornen ennusteita hatarina, ja he uskovat Britannian valoisaan tulevaisuuteen EU:n ulkopuolella. Gurrian mukaan tämä on toiveajattelua.

– Ei ole mitään syytä, miksi voisit saada paremman kauppasopimuksen kuin mitä sinulla jo on, Gurria sanoi BBC:n radiokanavalla.  

Brexit-kansanäänestys järjestetään Britanniassa 23. kesäkuuta. OECD julkaisee asiantuntija-arvionsa Britannian mahdollisen EU-eron seurauksista myöhemmin tänään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme