Mainos
Mainos

Oikealle vai vasemmalle? Housut neuvovat reitin

Eksyitkö vieraassa kaupungissa? Ei hätää, jos olet valinnut vaatteesi oikein. Ne opastavat sinut perille.

Älypuhelimet ja gps-laitteet opastavat perille vieraassa paikassa - tuttu juttu, mutta nykyään suunnistamiseen ei tarvitse muuta kuin oikeat vaatteet. Ensimmäisiä älyfarkkuja on esitelty teknologiamessuilla Yhdysvalloissa.

– Ajatus on se, että tulevaisuudessa ehkä kyllästymme tuijottamaan kännykkäämme koko ajan. Sen sijaan se on integroitu vaatteisiin. Ei tarvitse koko ajan tutkia ja tuijottaa kännykkää, kertoo Monica Mogavero Spinali Design-yrityksestä.

Värähtely kertoo suunnan

Kännykästä ei tosin pääse kokonaan eroon, koska reitti pitää ensin ohjelmoida farkkuihin bluetooth-yhteyden kautta. Farkut neuvovat sitten värähtelemällä, mihin suuntaan kääntyä. Seikkailijoiden iloksi farkkuja voi myös käyttää ilman ohjaavaa ominaisuutta ihan pelkästään vaatteena.

– Teknologiaa ei ole pakko käyttää, jos ei halua. Farkkuja voi käyttää ihan tavallisestikin, mutta silloin et vapaudu kännykän näpyttelyltä eivätkä housut neuvo, käännytäänkö oikealle vai vasemmalle, muistuttaa Mogavero.

Hintaa älyfarkuilla on sata taalaa eli vajaat sata euroa. Älyominaisuuksia suunnitellaan ja kehitellään myös muihin vaatteisiin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme