Mainos
Mainos

Oikeiston Uribe ylivoimaiseen vaalivoittoon Kolumbiassa

Uudelleen valittu oikeistolainen presidentti Alvaro Uribe on Yhdysvalloille tärkeä liittolainen muuten vasemmalle kallistuneessa Latinalaisessa Amerikassa.

Kolumbialaiset ovat äänestäneet maan oikeistolaisen presidentin Alvaro Uriben jatkokaudelle. Uriben äänisaalis oli 62 prosenttia, kun yli 90 prosenttia äänistä oli laskettu. Tulos antaa Uribelle ehdottoman enemmistön, minkä turvin hän varmistaa jatkokauden Kolumbian presidenttinä ilman toista äänestyskierrosta.

Uriben pahin kilpailija, vasemmiston Carlos Gaviria on jo tunnustanut tappionsa. Garivian osuus äänistä on jäämässä 22 prosenttiin.

Äänestyksen sujumista oli valvomassa yli 220 000 poliisia ja sotilasta ympäri maata. Tiukoista turvajärjestelyistä huolimatta vasemmistolaiset Farc-sissit onnistuivat sieppaamaan 35 vaalityöntekijää Chocon maakunnassa lähellä Panaman rajaa, kertoo uutistoimisto DPA. Farc oli aiemmin luvannut olla häiritsemättä äänestystä.

Uribe on aiemmin väläytellyt rauhanneuvottelujen tarjoamista pahamaineiselle Farc-liikkeelle, mutta se on torjunut vuoropuhelun.

Uribe on Yhdysvalloille tärkeä liittolainen vasemmalle kallistuneessa Latinalaisessa Amerikassa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme