Mainos
Mainos

Oikeistopopulistit voittivat Sveitsin parlamenttivaalit

Oikeistopopulistinen SVP-puolue on saanut vaalivoiton Sveitsin eilisissä parlamenttivaaleissa.

Maahanmuuttoa ja EU:ta vastustava puolue keräsi 29,5 prosenttia äänistä.

Toiseksi tuli sosialistipuolue. Maahanmuutto oli yksi kiivaasti keskusteltu vaaliteema Sveitsissä, vaikkei sinne oli suuntautunut suuria pakolaismääriä. 

Äänestysprosentti vaaleissa oli 48 prosenttia. Äänestysprosentti on ollut Sveitsissä perinteisesti alhainen, sillä se ei ole vuosikymmeniin ylittänyt 50 prosenttia. 

SVP on kampanjoinut maahanmuuttoa, EU:ta ja islamia vastaan. Jo ennen vaaleja tehdyt mielipidekyselyt ennakoivat SVP:lle menestystä. Yhtenä syynä tähän pidettiin Eurooppaan pyrkivien pakolaisten määrän kasvua.

Pakolaiskriisi ei kuitenkaan ole toistaiseksi vaikuttanut merkittävästi Sveitsiin, mutta aihe on ollut maassa kiivaasti esillä yhteiskunnallisessa keskustelussa.  

Sveitsin ja EU:n suhteet kärsivät kolauksen viime vuonna, kun sveitsiläiset äänestivät kansanäänestyksessä unionialueelta Sveitsiin kohdistuvan maahanmuuton rajoittamisen puolesta.

Noin neljännes Sveitsin kahdeksasta miljoonasta asukkaasta on muuttanut maahan muualta.

Päivitetty lopullisilla tuloksilla klo 3:55.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot