Mainos
Mainos

Oikeuden istunto Katalonian aluejohtoa vastaan alkoi

Espanjassa oikeuden istunto Katalonian alueparlamentin erotettua puhemiestä Carme Forcadellia, 58, ja viittä muuta aluehallinnon virkamiestä vastaan on alkanut.

Kuusikkoa epäillään muun muassa kapinan lietsomisesta. Heidät voidaan määrätä vangittaviksi siihen saakka kun oikeudenkäynti jatkuu.

Viime viikolla oikeus määräsi kahdeksan separatistipoliitikkoa tutkintavankeuteen.

Oikeussalin ulkopuolelle Madridissa oli kokoontunut pieni joukko mielenosoittajia, jotka vastustivat Katalonian itsenäisyyttä. Mielenosoittajat luonnehtivat kylteissään eilistä separatistien julistamaa yleislakkoa "totaaliseksi fiaskoksi".

Syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont matkusti Belgiaan, kun Espanjan hallitus otti Katalonian itsehallinnon omiin käsiinsä. Brysselissä on myös neljä hänen hallintonsa jäsentä. Belgialainen oikeusistuimen on määrä käsitellä ensi viikolla heidän luovuttamistaan Espanjaan.

Kataloniassa pidetään ennenaikaiset aluevaalit joulukuussa. Itsenäisyyttä ajavat separatistipuolueet eivät päässeet sopuun yhteisestä ehdokasasettelusta vaaleihin ennen määräajan päättymistä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot