Mainos
Mainos

Oikeus määräsi Babtshenkon salamurhan suunnittelusta epäillyn vangittavaksi

Kiovalainen tuomioistuin on määrännyt venäläistoimittajan murhan suunnittelusta epäillyn miehen vangittavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Epäilty kiistää syytökset.

Epäiltynä venäläistoimittaja Arkadi Babtshenkon murhan suunnittelusta on Boris Herman. Epäilty on osaomistaja aseita valmistavassa yrityksessä.

Herman saapui oikeuteen kieltäen hänellä olleen aikomustakaan murhata Babtshenko. Hän kertoi toimineensa Ukrainan intressien mukaan.

Herman kertoi, että häneen oli otettu yhteyttä Babtshenkon murhaamiseen liittyen, mutta oli sen sijaan luovuttanut tietonsa Ukrainan tiedustelulle.

Syyttäjät kertoivat omaavansa todisteita siitä, että Herman oli maksanut 15 000 dollaria jollekin henkilölle Babtshenkon surmaamisesta.

Tiistaina kuoliaaksi ammutuksi luultu Babtshenko lavasti tosiasiassa oman kuolemansa Ukrainan turvallisuuspalvelun kanssa toteutetussa operaatiossa.

Toimittaja ilmaantui seuraavana päivänä elossa omaa kuolemaansa käsitelleeseen tiedotustilaisuuteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme