Mainos
Mainos

Oikeus päätti amerikkalaissotilaan kuolemantuomiosta

Afgaanisiviilien murhista epäilty amerikkalaissotilas välttää kuolemantuomion.

Yhdysvaltain sotilastuomioistuin on hyväksynyt syytetyn tunnustuksen ja pitää elinkautista vankeusrangaistusta riittävänä.

Afganistanissa palvellut Yhdysvaltain armeijan sotilas Robert Bales myönsi viikko sitten, että hän murhasi harkiten 16 siviiliä. Tunnustuksellaan hän vältti kuolemantuomion Yhdysvalloissa.

Syksyllä alkavassa oikeudenkäynnissä päätetään, saako Bales elinkautisen vankeusrangaistuksen ilman armahdusmahdollisuutta.

Murhat tapahtuivat Kandaharissa viime vuoden maaliskuussa. Bales tunkeutui siviilien koteihin ja surmasi nukkuvia ihmisiä, enimmäkseen naisia ja lapsia.

Syyttäjien mukaan Bales lähti tukikohdasta kahdesti mukanaan käsiase, kivääri ja kranaatinheitin. Hän kertoi toiselle sotilaalle tappaneensa ihmisiä.

Puolustus on kertonut 38-vuotiaan Robert Balesin kärsineen traumanjälkeisestä stressihäiriöstä ja aivovauriosta. Syytetty oli palvellut ennen Afganistania muun muassa Irakissa.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme