Mainos
Mainos

Oikeus siunasi: ”Vastustamattomalle” työntekijälle sai antaa potkut

Iowan korkeimman oikeuden päätöksen mukaan paikallinen hammaslääkäri sai antaa potkut hammashoitajalleen, koska koki tämän ”vastustamattoman vetovoimaiseksi”. Oikeus totesi päätöksessään, että teko ei ehkä ollut reilu, mutta mitään lakia ei rikottu.

Erotetun Melissa Nelsonin, 34, asianajajan mukaan oikeus teki vakavan virheen.

– Tuomarit lähettivät iowalaisnaisille viestin, että miehiä ei voi pitää vastuussa heidän mielihaluistaan. Ja että naisten on pystyttävä kontrolloimaan pomojensa seksuaalisia haluja, yhdysvaltalaismedialle puhunut Paige Fielder totesi.

– Jos tilanne lähtee käsistä, niin naisen voi laillisesti erottaa.

Hammaslääkäri James Knightin, 52, asianajajan mukaan tuomio oli voitto perhearvoille. Knight teki erottamispäätöksen pelastaakseen perheensä, ei siksi että Nelson oli nainen.

Hoitajan asu liikaa?

Tuomiosta tyrmistynyt Nelson ehti työskennellä Knightin alaisuudessa yli kymmenen vuotta. Tilanne kärjistyi, kun Knightin vaimo sai tietää tekstiviesteistä, joita Knight ja Nelson lähettelivät myös vapaa-ajalla. Pian tämän jälkeen Nelson sai potkut.

Osapuolien mukaan suhdetta tai mitään epäsopivaa ei kaksikon välillä tapahtunut.

Oikeuden päätöksessä kerrotaan, että Knight oli loppuvaiheissa muun muassa valittanut Nelsonin liian paljastavasta pukeutumisesta. Tästä kysyttäessä Nelson kommentoi CNN:lle käyttäneensä töissä normaalia hoitajan asua.

Oikeus toteaa päätöksessään ratkaisevan kysymyksen olleen tässä tapauksessa selvä. Voiko työnantaja laillisesti erottaa moitteettomasti käyttäytyneen työntekijän, yksinkertaisesti koska pomo näkee alaisensa vastustamattoman vetovoimaisena?

Seitsemänjäsenisen tuomariston yksimielisellä päätöksellä syrjintälakeja ei rikottu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme