Mainos
Mainos

Oikeus tyrmäsi tupakka-askien kauhukuvat USA:ssa

Yhdysvaltalainen tuomioistuin on tyrmännyt lain, joka vaatii tupakkayhtiöitä lisäämään askeihin varoittavia merkkejä tupakoinnin terveysriskeistä.

Washingtonilaisen vetoomustuomioistuimen mielestä hallitus oli ylittänyt toimivaltansa yrittäessään painostaa tupakoitsijoita lopettamaan. Sen mukaan pakkausten kuvat eivät ole välttämättä valheellisia, mutta ne eivät enää pelkästään välitä tietoa kuluttajille.

-Ne ovat ujostelemattomia yrityksiä herättää tunteita (ja ehkäpä nolostuttaa) ja pakottaa kuluttajia lopettamaan, kirjoittaa tuomari Janice Rogers Brown.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n sääntöä vastaan on noussut viisi suurta tupakanvalmistajaa. Nyt tapaus saattaa päätyä korkeimpaan oikeuteen, sillä toisen vetoomustuomioistuimen aikaisempi päätös oli päinvastainen.

Kesäkuussa julkaistuissa kauhukuvissa on pelottavien tekstien lisäksi muun muassa kuvia ruumiista, mätänevistä hampaista ja mustista keuhkoista.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme