Mainos
Mainos

Oikeusministeri Sessions tuomitsi Charlottesvillen tapahtumat – "Iskevät Amerikan oikeuden sydämeen"

Yhdysvaltain oikeusministerin Jeff Sessions on tuominnut Virginian Charlottesvillen tapahtumat.

Sessionsin mukaan Charlottesvillen väkivaltaiset tapahtumat iskevät suoraan Amerikan lain ja oikeuden sydämeen.

Ministerin mukaan tekoja, jotka juontavat juurensa rasistisesta kiihkoilusta ja vihasta, ei voida sallia.

Yksi ihminen kuoli ja lähes 20 loukkaantui, kun auto ajettiin väkijoukkoon Charlottesvillessä lauantaina. Lisäksi useita ihmisiä loukkaantui äärioikeiston edustajien ja vastamielenosoittajien välisissä yhteenotoissa. Myös kaksi poliisia on kuollut Charlottesvillessä, mutta toistaiseksi poliisi ei ole kertonut kuolemien liittyvän levottomuuksiin.

"Trump voisi katsoa peiliin"

Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kommentoinut Charlottesvillen tapahtumia tuomitsemalla väkivallan ja vihan.

– Tuomitsemme mahdollisimman tiukasti tämän vihan, kiihkoilun ja väkivallan, Trump sanoi Bedministerissä pitämässään puheessaan.

Hän ei ottanut kantaa äärioikeiston edustajien toimintaan. Presidentti jätti myös huomioimatta toimittajien kysymykset, jotka liittyivät äärioikeistoon. 

Kaikkia Trumpin tapa kommentoida asiaa ei ole miellyttänyt. Muun muassa kaksi republikaanisenaattoria on ilmaissut tyytymättömyytensä presidentin tapaan reagoida asiaan.

– On erittäin tärkeää, että kansakunta kuulee presidentin kuvailevan Charlottesvillen tapahtumia sellaisina kuin ne ovat, valkoista ylivaltaa kannattavien tekemä terroriteko, tviittasi senaattori Marco Rubio.

– Meidän pitäisi kutsua tätä pahaa sen oikealla nimellä, kirjoitti puolestaan senaattori Orrin Hatch lisäten, ettei hänen veljensä kuollut taistellessaan natseja vastaan vain jotta natsien ajatukset voisivat jäädä haastamatta Yhdysvalloissa.

Ku Klux Klan -järjestön entinen johtaja David Duke puolestaan reagoi Trumpin kommenttiin suosittelemalla, että presidentti katsoo peiliin.

– Suosittelisin, että katsot kunnolla peiliin ja muistat, että valkoiset amerikkalaiset hankkivat sinulle presidentin viran, eivät radikaalit vasemmistolaiset, Duke kirjoitti Twitterissä.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme