Mainos
Mainos

Oikeusministerit: Trump rikkoo perustuslakia

Yhdysvalloissa Marylandin ja Washington D.C.:n osavaltioiden oikeusministerit ovat nostaneet syytteen presidentti Donald Trumpia vastaan.

Oikeusministereiden mukaan presidentin liiketoimet ovat ristiriidassa maan perustuslain kanssa.

Washington D.C.:n oikeusministeri Karl A. Racine ja Marylandin oikeusministeri Brian E. Frosh syyttävät Trumpia siitä, että tämä rikkoo räikeästi perustuslain korruptiolauseketta, joka kieltää yhdysvaltalaisia virkamiehiä ottamasta mitään arvokasta vastaan ulkomaalaisilta johtajilta. Asiasta kertoo Washington Post -lehti. 

Froshin mukaan Trumpin toimet ovat ristriitaisia, ja on kyseenalaista edustavatko Trumpin toimet maan vai hänen yritystensä etua. 

Oikeusministerit nostavat esimerkiksi Turmpin omistaman luksushotellin lähellä Valkoista taloa. Heidän mukaansa Trumpin hotelli vie asiakkaita veronmaksajien omistamalta Walter E. Washington -messukeskukselta. Useiden maiden delegaatiot ovat majoittuneet ja kokoustaneet Trumpin hotellissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme