Mainos
Mainos

Öinen alkoholimyynti saatetaan kieltää koko Virossa

Nykyään jokainen kunta saa itse päättää alkoholin myyntiajoista. Talousministeri Partsin esityksen mukaan myynti olisi kuitenkin jatkossa kiellettyä iltayhdentoista ja aamukahdeksan välillä.

Alkoholin vähittäismyyntiin kaavaillaan Virossa tiukempia rajoituksia. Talousministeri Juhan Parts lähetti keskiviikkona lausuntokierrokselle esityksen, että alkoholin myynti kaupoissa olisi jatkossa koko maassa kiellettyä iltayhdentoista ja aamukahdeksan välillä. Ravintoloita rajoitukset eivät koskisi.

Nykyään jokainen Viron kunta ja kaupunki saa päättää alkoholin myyntiajoista erikseen. Se on kesän aikana johtanut erikoiseen kotimaiseen "viinaturismiin", kun myyntiä rajoittaneista kunnista on yöllä matkattu ostoksille naapurikunnan puolelle.

Paikalliset myyntirajoitukset yleistyivät sen jälkeen, kun keväällä Tallinnan mellakoiden vuoksi määrätty tilapäinen myyntikielto vähensi selvästi alkoholin haittoja.

Partsin esityksen yksi peruste on, että kauppiaiden on mutkikasta selvittää, mitkä määräykset kullakin alueella milloinkin ovat voimassa. Maanlaajuista yömyynnin kieltoa tukee myös se, että valtaosa Viron isommista kaupungeista on jo ottanut rajoitukset käyttöön. Esimerkiksi Tallinnan kaupoista ei elokuun jälkeen ole saanut alkoholia enää iltakahdeksan jälkeen.

Jonkinasteista kädenvääntöä on odotettavissa vielä siitä, mihin aikaan myyntikielto illalla tulee voimaan. Oppositiopuolue keskusta vaatii koko maahan kello 20 alkavaa kieltoa. Se ei innosta niitä vähittäismyymälöitä, jotka sulkevat ovensa vasta kello 22 tai 23.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme