Mainos
Mainos

Öinen soitto kouraisi ulkoministeri Soinia syvältä: "Manchester on tuttu, tiedän tämän hallin"

Ulkoministeri Timo Soini (PS) tunnetaan Britannian läheisenä ystävänä ja Manchesterin isku kouraisi häntä tavallistakin syvemmältä. Yöllisen puhelinherätyksen jälkeen uni ei enää tullut.

– Aina tuntuu pahalta, mutta mitä lähemmäksi se tulee, sen konkreettisempaa se on. Se menee myös tunteeseen, Soini kertoo ja jatkaa:

–  Manchester on minulle kaupunkina tuttu, tiedän tämän hallin ja rautatieaseman. Olen käynyt Manchesterissa puhumassa monta kertaa puoluekokouksissa.

Soini sanoo, että karmaiseva isku nosti esiin myös Britannian hienoja puolia.

–  Britannia on yhteisöllinen, solidaarinen maa. Taksit kuljettivat yöllä ihmisiä, kaupat avasivat oviaan, Soini sanoo.

Soini tuomitsee erittäin kovin sanoin iskun ja pitää sitä raakalaismaisena tekona.

–  Raukkamainen hyökkäys nuoria, lapsia, koko sivilisaatiota ja ihmisyyttä vastaan. Tämä osoittaa, mitä tapahtuu, kun pahuuden voimat pääsevät irti. Mutta he eivät voi koskaan voittaa.

– Meidän demokratiamme kestää nämä iskut ja viestimme on, että terrorilla ette meitä nujerra. Tässä nähdään, kuinka tärkeää on kansainvälinen yhteistyö, jolla löydämme terroristeja ja pystymme murskaamaan heidän verkostojaan, hän sanoo.

Suomalaisia Soini rauhoittelee, mutta muistuttaa samalla, että Suomi ei ole irrallinen saareke tässä maailmassa.

– Mihinkään paniikkiin ja hysteriaan ei ole kuitenkaan syytä.


Antti Rinne: Kammottavaa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne luonnehti STT:lle Manchesterin iskua kammottavaksi teoksi, joka kohdistui täysin viattomiin ihmisiin ja erityisesti lapsiin ja nuoriin.

Hänen mielestään iskuihin on järkevää ja hyväksyttävää varautua esimerkiksi lainsäädäntöä kehittämällä niin, että tiedusteluviranomaiset voivat toimia.

EU:n pitäisi Rinteen mielestä kuitenkin myös ottaa nykyistä vahvemmin keskusteluissa esille iskujen taustalla olevat juurisyyt ja pyrkiä vaikuttamaan niihin.

Iskussa on poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan kuollut 22 ihmistä. Ainakin 59 on loukkaantunut. Uhrien joukossa on lapsia. Areenalla järjestettiin iskuhetkellä yhdysvaltalaisen poptähden Ariana Granden konsertti. Artisti on erityisesti nuorten tyttöjen suosiossa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme