Mainos
Mainos

Okinawan tukikohtien vuokrasopimukset uusitaan

Okinawan kuvernööri Masahide Ota ilmoitti tänään, että saarelle sijoitettujen amerikkalaisten sotilastukikohtien vuokrasopimukset uusitaan, kertoi Japanin televisio, jonka mukaan Ota on tehnyt asiasta "muodollisen päätöksen".

Sen jälkeen, kun kolme amerikkalaista sotilasta raiskasi viime vuonna okinawalaisen koulutytön, mielipide on kääntynyt entistä selvemmin saarella sijaitsevia amerikkalaisten tukikohtia vastaan.

Ota on vuoden ajan kieltäytynyt edesauttamasta amerikkalaistukikohtien vuokrasopimuksien uusimista. Vuokrasopimukset umpeutuivat kuluvan vuoden toukokuussa ja maa-alueiden omistajat - joita on noin 3000 - ovat niiden uusimista vastaan.

Japanin pääministeri Ryutaro Hashimoto lupasi aiemmin tällä viikolla, että Okinawalle myönnetään erityisvaroja, joilla saaren taloutta kohennetaan. Okinawa on yksi Japanin köyhimmistä alueista, jossa palkat ovat keskimäärin puolet Tokion palkoista.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme