Mainos
Mainos

"Olemme sodassa" – Egyptin pääministeri julisti sodan terroristeille

Kairossa Italian suurlähetystön edustalla yhden ihmisen tappanut autopommi aloitti sodan terroristeja vastaan, jylisee Egyptin pääministeri Ibrahim Mehleb.

Mehleb sanoi lauantai-iltana, että koko maailman pitäisi taistella rintamana terrorismia vastaan. Pääministerin mukaan terroristit uhkaavat koko maailmaa.

Pääministerin piti puheen lauantaina. Sitä ennen Isis oli ilmoittautunut Kairossa Italian konsulaatin edustalla tehdyn pommi-iskun tekijäksi.

Egypti on saanut kannatusta puheilleen: Italian pääministeri Matteo Renzi keskusteli tapahtuneesta Egyptin presidentin Abdel Fattah al-Sisin kanssa. Renzin mukaan molemmat maat taistelevat rinnakkain terrorismia ja fanatismia vastaan.

Egyptin viranomaisten mukaan iskussa kuoli yksi ja loukkaantui kymmenkunta ihmistä.

Isis kehuskelee somessa

Twitter-tilillään järjestö Isis sanoo räjäyttäneensä auton, jonka sisällä oli 450 kiloa räjähteitä. Samalla järjestö kehottaa muslimeja karttamaan vastaavanlaisia paikkoja, jotka ovat järjestön iskujen kohteita.

Isku ei tullut välttämättä täytenä yllätyksenä: Diplomaattilähteet ovat kertoneet uutistoimisto AFP:lle poliisin varoittaneen lähetystöjä kuukausia sitten mahdollisista iskuista. Tästä johtuen ainakin yhden länsimaan lähetystö on muuttanut turvallisuussyistä uuteen paikkaan.

Afrikan mantereen verinen lauantai

Myös toinen ääri-islamistinen järjestö Boko Haram on tappanut 15 ihmistä Chadin pääkaupungissa. Naiseksi pukeutunut mies kuljetti pommin ruuhkaiselle torille hunnun alla ja aktivoi sen.

Boko Haram on nähty aiemmin vain Nigeriaa piinaavana järjestönä, mutta viime aikoina järjestö on laajentanut reviiriään suuremmalle alueelle.

Boko Haramin on arvioitu tappaneen ainakin 15 000 ihmistä vuodesta 2009 lähtien. Lisäksi sen aiheuttama terrori on ajanut ainakin puolitoista miljoonaa ihmistä kodeistaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme