Mainos
Mainos

"Oli selvää, että Putin palaa presidentiksi!"

Moskovassa tuskin tiedetään Suomen äskettäisistä presidentinvaaleista mitään, mutta rajan pinnassa Karjalassa päästiin helposti vertaamaan molempien maiden presidentinvaaleja.

Suomea puhuvat venäläiset ja inkeriläiset pitivät alun alkaenkin selvänä, että Putin palaa vielä presidentiksi. Heistä moni myös äänesti Putinia.

Esimerkiksi Kolbinan kylässä, parisataa kilometriä Suomen rajasta, on seurattu mielenkiinnolla ensin Suomen - sitten Venäjän presidentinvaaleja. Rajan pinnassa elää viitisen tuhatta suomea puhuvaa venäjän kansalaista, jotka ovat seuranneet Suomen vaalitaistoa lehdistä ja internetistä.

Kolbinan kylässä vaalitaistoja ei pidetä erityisen kovina, tosin Venäjällä Pekka Haaviston kaltainen ehdokas ei pääse toiselle kierrokselle - koskaan, sanoo Eduard Vainik.

Kolbinassa kukaan ei hämmästele pääministerin ja presidentin avointa valtapallottelua.

– Minusta sellainen sopimus on poliittisen pelin puitteissa ihan mahdollinen, sellainen shakkipelin siirto, arvelee Paavo Parkkinen.

Venäjän poliittiset järjestelyt kertovat myös siitä, että demokratia on vielä kovin nuorta. Tänne ei kerrallaan mahdu montaa johtajaa.

(MTV3

Katso Mirja Sipisen raportti Kolbinasta, Venäjältä: (Huomenta Suomi 5.3.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme