Mainos
Mainos

Oliko Orlandon ampuja itse homo? Vieraili useita kertoja homobaarissa ennen iskua

Orlandon sunnuntaisesta joukkosurmasta epäilty Omar Mateen, 29, vieraili iskun kohteeksi joutuneessa Pulse-homobaarissa lukuisia kertoja ennen iskua, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Omar Mateenin kerrotaan käyttäneen myös useita homoseksuaaleille suunnattuja deittailusovelluksia.

Hänen entinen luokkatoverinsa epäilee Mateenin olleen homoseksuaali. Hän kertoi The Palm Beach Postille Mateenin kysyneen häntä kerran lähtemään kanssaan treffeille.

Business Insiderin mukaan kolme muuta silminnäkijää kertovat nähneensä Mateenin hyökkäyksen kohteeksi joutuneella homoklubilla useaan kertaan.

– Joskus hän istui yksin nurkassa yksin juomansa kanssa ja toisinaan hän oli niin humalassa, että häiritsi muiden illanviettoa, Ty Smith kertoi Sentinel-lehdelle.

– En kuitenkaan puhunut hänelle paljoakaan, mutta muistan hänen välillä puhuneen isästään sekä vaimostaan ja lapsestaan.

Smith kertoi myös, että Mateen ei perheensä seurassa voinut juoda alkoholia, sillä hänen isänsä oli hyvin tiukka.

Käytti myös homoille suunnattuja deittisovelluksia

Orlandolainen Chris Hayes taas kertoi MSNBC-uutiskanavalle nähneensä Mateenin kuvan lukuisia kertoja eri homoille suunnatuissa deittisovelluksissa kolmen viime vuoden aikana. 

Hän kertoo kahden ystävänsä olleen yhteydessä Mateeniin sovellusten kautta.

– Hänen viestinsä olivat todella ahdistavia ja outoja. Estin hänet välittömästi, nimettömänä pysyttelevä mies kommentoi.

Aikaisemmin Mateenin isä on kertonut poikansa raivostuneen nähdessään kahden miehen suutelevan kadulla. Hänen on myös kerrottu pahoinpidelleen ex-vaimoaan, joka on kertonut Mateenin laukoneen usein homovastaisia kommentteja.

Radikalisoitui netissä

Liittovaltion poliisi FBI sanoi tiistaina pitävänsä todennäköisenä, että hyökkääjä oli radikalisoitunut islamistisesta internetpropagandasta.  

Presidentti Barack Obama on korostanut, että ei ole mitään todisteita siitä, että hyökkäystä olisi johdettu ulkomailta käsin tai että se olisi ollut osa laajempaa salaliittoa. Mateen vannoi juuri ennen iskuaan uskollisuutta äärijärjestö Isisille. Mikään ei Obaman mukaan kuitenkaan viittaa siihen, että mies olisi tosiasiassa toiminut Isisin johtamana.  

Sukulaiset ja tuttavat ovat kuvailleet hyökkääjää henkisesti epävakaaksi ja väkivaltaiseksi. Orlando Sentinel -lehden mukaan hyökkääjän vaimo ei ole suostunut yhteistyöhön poliisin kanssa. 

Sunnuntain joukkoampumisessa kuoli 49 ihmistä, minkä lisäksi yli 50 haavoittui vakavasti. Haavoittuneista useat ovat edelleen sairaalahoidossa. Mateen kuoli poliisi luoteihin. 

New York Times kertoo, että poliisi ei kysyttäessä vastannut, kuoliko tilanteessa poliisin luoteihin myös sivullisia. Poliisin mukaan asia kuuluu tapauksen tutkintaan. 

Obama aikoo vierailla uhrien omaisten luona Orlandossa torstaina.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme