Mainos
Mainos

Öljytankkeri upposi Ranskan edustalla

Maltalainen öljytankkeri halkesi kahtia ja alkoi upota tänään Ranskan edustalla.

Ranskan lippu

Aluksen 26-jäseninen miehistö jätti laivan ja siirtyi pelastuslautoille, mistä Britannian ja Ranskan rannikkovartiostot nostivat heidät helikoptereihin. Voimakkaat tuulet ja kova merenkäynti vaikeuttivat pelastustöitä, mutta kaikki aluksella olleet saatiin turvaan.

Erika-niminen tankkeri oli matkalla ranskalaisesta Dunkerquen satamasta Italiaan, kun se repeytyi kahtia Ranskan luoteisrannikolla, noin 110 kilometriä Brestistä etelään. Aluksessa oli 30 000 tonnia öljyä, josta ainakin osa valui mereen onnettomuuden yhteydessä. Ranskalaiset hinaajat kiirehtivät haverin jälkeen onnettomuuspaikalle rajatakseen mereen joutuneen öljyn aiheuttamia tuhoja.

-Alueelta on jo saatu tietoja öljyn aiheuttamista tuhoista, kerrottiin Britannian rannikkovartiostosta. Onnettomuuden syy ei ollut vielä sunnuntaina tiedossa. Voimakkaan merenkäynnin uskottiin kuitenkin olleen ainakin osasyynä turmaan.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme