Mainos
Mainos

Ollilaa ehdotetaan EU:n Viisasten ryhmään

Pääministeri Matti Vanhanen kertoi lobanneensa huippukokouksessa Suomen ehdokkaan puolesta.

EU perustaa niin sanotun Viisasten ryhmän pohtimaan unionin tulevaisuutta. Asiasta päätettiin tänään Lissabonissa EU:n huippukokouksessa. MTV:n uutisten tietojen mukaan Suomi tarjoaa ryhmään Shellin ja Nokian hallitusten puheenjohtajaa Jorma Ollilaa. Ollila ei halunnut itse tänään kommentoida tietoa.

Ryhmä on alunperin Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn idea. Hän on ilmoittanut, että ryhmään otetaan kymmenkunta jäsentä eri puolilta Eurooppaa. Ryhmään eivät pääse aktiivipoliitikot. Veteraanipoliitikkojen lisäksi joukkoon halutaan liikemaailman vaikuttajia, tieteentekijöitä ja historioitsijoita.

- Suomen hallituksella on mielessään erittäin hyvä ehdokas, jonka puolesta olen huippukokouksessa jo puhunut, Vanhanen kertoi.

Pääministeri ei suostunut paljastamaan ehdokkaan henkilöllisyyttä, mutta eri lähteistä saatujen tietojen mukaan kyse olisi Ollilasta.

(MTV3 / Helena Petäistö)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme