Mainos
Mainos

Olmert ei usko Jerusalemin aseman ratkeavan tänä vuonna

Israelin pääministeri Ehud Olmert uskoo, että palestiinalaisten kanssa käytävissä neuvotteluissa päästäisiin tänä vuonna sopuun rajaratkaisusta, turvallisuuskysymyksistä ja palestiinalaispakolaisten asemasta.

Sen sijaan erimielisyys Jerusalemin asemasta ei Olmertin mukaan ratkenne vuoden loppuun mennessä. Palestiinalaiset vaativat Israelin miehittämää Itä-Jerusalemia palestiinalaisvaltion pääkaupungiksi.

Olmertin hahmottelemassa sopimusmallissa nykyisen Israelin alueelta paenneilla palestiinalaisilla ei olisi paluuta kotikonnuilleen. Sopimus tunnustaisi ainoastaan sen, että Palestiina on palestiinalaisten kotivaltio.

Olmert kertoi palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin kanssa käymistään rauhanneuvotteluista maansa parlamentissa tänään.

Olmert ja Abbas ovat neuvotelleet viime marraskuusta lähtien ja luvanneet pyrkiä sovintoratkaisuun ennen Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin virkakauden päättymistä ensi tammikuussa.

Olmert arvioi, että Jerusalemia koskevia neuvotteluja on jatkettava ensi vuonna.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme