Mainos
Mainos

Olmert: Iranin ydinkiistassa totuuden hetki

Israelin pääministeri totesi Yhdysvaltain vierailullaan, että jos Iran saavuttaa kyvyn tuottaa ydinaseita, alueelle koittaa sellaisen epävakauden aika, jota maailma ei ole ennen kokenut.

Israelin pääministerin Ehud Olmertin mukaan Iranin ydinkiistassa on saavutettu "totuuden hetki". Olmert kehottaa myös maltillisia arabimaita yhdistämään voimansa, jotta Lähi-idän liukuminen "ennennäkemättömään epävakauteen" voitaisiin estää.

- Totuuden hetki Iranin suhteen on tullut. Jos Iran saavuttaa kyvyn tuottaa ydinaseita, mihin tiedämme sen pyrkivän, alueelle koittaa sellaisen epävakauden aika, jota maailma ei ole ennen kokenut, Olmert sanoi puhuessaan juutalaisyhteisölle Los Angelesissa.

- Maltillisten arabimaiden liittouma voi, ja sen täytyy, yhdistyä estämään Irania järkyttämästä Lähi-idän vakautta, pääministeri jatkoi.

Olmert on ollut Yhdysvalloissa vierailulla, jonka aikana hän keskusteli muun muassa presidentti George W. Bushin kanssa.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme